Te întrebi cum poți verifica autoritatea unui website?

Cu peste un miliard de site-uri web care încearcă să se impună pe internet, este important să acestea să fie clasate în funcție de autoritatea și de încredere. Printre acestea se numără publicații media consacrate, dar și spam-bots care încearcă să compromită mulți utilizatori de internet. Când un utilizator caută pe web un anumit cuvânt cheie, Google și multe alte motoare de căutare folosesc algoritmi pentru a decide ce rezultate ar trebui să afișeze în continuare, în funcție de o serie de factori care nu sunt suficient de deschis pentru utilizatorul obișnuiți de internet.

Autoritatea unui site poate fi determinată de mai multe instrumente SEO, cu scoruri cuprinse între valorile 0 și 100, 0 reprezentând autoritatea unui site web nou înființat și 100 fiind un număr la care nici Facebook, nici Google nu par să-l poată atinge. În acest articol, vom explica procesul de verificare a autorității unui site și care sunt valorile ce trebuie luate în considerare într-o campanie de Link Building.

Am spus de la început că există mai multe tool-uri SEO pentru a determina autoritatea unui website, asta pentru că algoritmii Google nu fac public autoritatea lor. Astfel, diferite organizații au început să-și dezvolte proprii algoritmi pentru a afla motivele pentru care un site este mai bun decât altul. De exemplu, MOZ are DA (Domain Authority), aHrefs are DR (Domain Ranking), iar Semrush are AS (Authority Score).

Acesta nu va fi un articol în care să luăm în considerare cine are cel mai bun sistem de notare. Adevărul este că fiecare dintre aceste sisteme are argumente pro și contra, dar dacă nu compari mere cu pere (este DR, DR versus AS sau AS versus YES), atunci le poți diferenția între ele. Din punct de vedere SEO, un site cu 50 DA are mai multă autoritate decât un site cu 30 DA. YES de la MOZ este cel mai popular sistem de măsurare, deoarece calculează indicii pe baza backlink-urilor pe care le are un site, precum și a estimărilor de trafic și a altor variabile precum conținutul, optimizarea on-page etc.

Marketing Agrafa folosește moz.com. În meniu există o zonă dedicată instrumentelor SEO gratuite numită Free SEO Tools, unde îți poți analiza gratuit domeniul. După cum se arată în figura de mai jos, această analiză oferă informații despre DA, numărul de link-uri către rădăcina site-ului și scorul de spam. Mai trebuie să menționăm că acest mod de a stabili autoritatea site-ului este doar un fundament SEO și în niciun caz singurul element dintr-o strategie de Link Building.

Valoarea unui site web trebuie determinată pe baza mai multor factori, printre care se numără DA, calitatea conținutului, scorul de spam și nișa în care activează site-ul. De exemplu, un site care publică rețete culinare va avea o autoritate mai bună în spațiul culinar decât un site de tehnologie. În concluzie, autoritatea unui site web poate fi măsurată prin diverse instrumente gratuite de pe internet, dar valoarea lui pentru link building sau parteneri trebuie să fie determinată de un expert SEO.

×