Setările de permitere a accesului la date – Google Analytics

Google vă pune la dispoziție funcția de a permite altor utilizatori să acceseze datele de pe orice site pe care îl monitorizați. Pentru a crea date de conectare pentru alți utilizatori în Google Analytics, accesați instrumentul User Manager de pe pagina contului Google Analytics pentru website-ul vostru. 

Numai deținătorul contului Google Analytics poate configura autentificări pentru alți utilizatori. Nu puteți crea conexiuni pentru alte conturi Google Analytics. Pentru a accesa datele site-ului salvate în cont, orice alt utilizator va avea nevoie de numele de utilizator și de parolă. Cei care nu au în prezent un cont se pot înscrie pentru unul la Accounts.google.com. Google folosește detaliile de autentificare ale contului pentru a verifica identitatea altor utilizatori. 

Cum adaugi un utilizator în Google Analytics?

Odată conectat la Google Analytics, trebuie să accesezi contul site-ului pentru a oferi acces clientului. În partea de jos a ecranului vei găsi funcția User Manager.

Selectează Adăugă utilizator. Trebuie să introduceți numele, prenumele și adresa de e-mail ale utilizatorului pe care dorești să-l adaugi în câmpurile de introducere. Adresa de e-mail trebuie să corespundă cu adresa de e-mail a Contului Google a celuilalt utilizator.

Setările de acces în Google Analytics 

Platforma îți permite să adaugi niveluri de acces pentru fiecare utilizator în parte. Pe lângă numele de utilizator, trebuie să selectezi nivelul de acces din lista derulantă Tip de acces. În același timp, poți restricționa alți utilizatori să vizualizeze rapoarte sau le poți acorda statutul de administrator, astfel încât să poată edita setările contului. 

Setărilea profilului în Google Analytics

După ce ai setat nivelurile de acces pentru utilizator, poți selecta rapoartele profilului site-ului pe care fiecare utilizator le poate accesa. Profilurile site-urilor urmăresc, de obicei, anumite pagini sau tipuri de date, cum ar fi numărul persoanelor care vizitează o pagină de verificare a produsului. Dacă nu ai configurat un profil pentru site, poți să sari peste această etapă. În caz contrar, trebuie să selectezi profilul din panoul din stânga, apoi dați click pe „Adăugă” pentru a muta profilul în lista „Profiluri de site selectate”.

Există posibilitatea de a adăuga un număr nelimitat de utilizatori, însă trebuie repetată procedura de fiecare dată. După ce ai adăugat utilizatorul, trimite-i un e-mail pentru a-l anunța că are acces la cont. Pentru a se conecta, va avea nevoie de o adresă de e-mail și de o parolă. Accesul oferit clienților, agenților de publicitate sau a colaboratorilor la datele contului poate fi o metodă prin care oferi încredere. În plus, îi poate ajuta pe ceilalți să evalueze în mod independent succesul website-ului sau al campaniilor individuale de marketing și de generare a traficului.  

×